15 Temmuz büyük millet; şanlı direniş

Türkiye ve aziz halkımız 2016 yazının tam ortasında çok sıcak ve olağanüstü bir dönemden geçmektedir. 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı vatandaşlar hafta sonu tatiline hazırlanırken, 36 yıl önce yaşadığımız ve birçok demokratikleşme ve temel haklar-hürriyetler reformları gerçekleştirildikten sonra bundan böyle geride bıraktığımızı zannettiğimiz kanlı ve haince bir askeri darbe teşebbüsü ülkemizi derinden sarstı.
Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki FETÖ mensubu paralelci bir grup, Genelkurmay emir komuta sistemi dışında, kanlı ve haince bir darbe girişiminde bulundular. Demokrasiye, milli iradeye, seçilmiş hükümete, seçilmiş TBMM’ye ağır bir saldırıda bulundular. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yönelik kanlı bir suikast girişiminde bulundular, halka ve polise F-16 uçaklarından, helikopterlerden, tanklardan, sniperlardan hedef gözetmeksizin öldürme kastıyla ateş açtılar. 66 yıl önce geçtiğimiz çok partili siyaset döneminin en kanlı darbe teşebbüsüydü. Halkın ödediği vergilerle alınıp, ülkenin savunması için kendilerine emanet edilen silahları halka doğrultup, 248 yiğit ve kahraman vatandaşlarımızı şehit ettiler, 1550 vatandaşımızı yaraladılar.
Türkiyemiz, ülke ekonomisindeki istikrar ve güven ortamı, siyasi istikrar ve demokratikleşme reformları ile dünyada farklı ve olumlu bir yerde iken, darbeci hainleri darbe yapmaya iten sebep, ait oldukları FETÖ’cü yapılanmanın 1 Ağustos’ta yapılacak YAŞ toplantısında tasfiye edileceği korkusu ile aceleyle yönetimi ele geçirip Gülenist bir vesayet rejimi kurmaktı, ayrıca başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti yönetimini ortadan kaldırıp intikam almaktı. Allah korusun başarılı olsalardı, Türkiye devleti ve milleti ile, küresel emperyalist güçler tarafından Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki bölge ülkeleri gibi parçalanmış olacaktı.

Devamı Derin Ekonomi Dergisi Ağustos sayısında…

 

Dikkat çekenler...