BiR KENT KAÇAĞININ PERMAKÜLTÜR YOLCULUĞU

Meliha Okur

meltem1

Çok çalışkan, çok disiplinli, çok programlı… Sistem insanı, planlama kapasitesi yüksek. İşine, kadın kimliğine, doğaya duyduğu sevgiyi tartışmıyorum bile… Hep ‘ilk’lere imza atıyor. Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) fikir annesi, kurucusu. Üstelik koltuk sevdalısı değil, devretmeyi biliyor, makamları kartvizit olarak kullanmıyor.
Endüstriyel tarıma direnen ‘permakültür’ gönüllüsü. Yönettiği Kurtsan Holding’i çekinmeden profesyonel kadrolara teslim edecek kadar özgüvenli. Holding patronluğundan ekolojik yaşam için yeni bir yolculuğa çıkmayı göze alacak kadar cesur. Meltem Kurtsan’ın doğal yaşam imtihanından ders çıkarmalıyız.
Babası, annesi, kendisi, kızkardeşi eczacı. Bitkilere, doğaya, sağlıklı yaşama duyduğu sevginin özünde de bu yatıyor. Otacı A.Ş. Kurtsan İlaç ve Kurtsan Medikal ortaklarından Meltem Kurtsan’la hiç para konuşmadan, dünyayı, küresel kapitalizmi, insan sağlığını, gıda güvenliğini ve geleceği konuştuk.
Bir kent kaçağı, tarım gönüllüsü. İflah olmaz hikâyesini yerinde dinlerken, korkunç darbe kalkışmasını da, darbecilerin yarattığı korkuyu da birlikte paylaştık

Sizi İstanbul’dan Bodrum Gökçebel’e taşıyan iç sesiniz mi?
Buranın hem doğası güzel, hem havası… Ben şehir ve köy hayatının bir arada olduğu bir yerde yaşıyorum.
Bodrum’da boş bir tepe, şaşırdım!
Değerli sayılan deniz manzarası burada yok. Manzara gören tepeler evlerle doldurulmuş. Bulunduğumuz yer hem vadi, hem de vadi gören bir arazi. Kendiliğinden yetişen çok çeşitli ve zengin bitki ve hayvan türlerine sahip. Buranın arkeolojik adı ‘Termili.’ Termal sular varmış. Şimdi Gökçebel.

Devamı Derin Ekonomi Dergisi Ağustos 2016 sayısında…

 

Dikkat çekenler...